Vastuu ja merkitys – Tietojärjestelmät tukemaan terveystietojen käytön läpinäkyvyyttä ja resurssiviisautta

Kiinnostaako sinua tietää mitä on resurssiviisaus tietojärjestelmissä tai kuinka potilaan tuottamaa tietoa tulisi hyödyntää terveydenhuollossa? Tai kenties oletko kiinnostunut kuulemaan tietojen kerääjän oikeudellisista velvollisuuksista sekä siitä kuinka potilaalle tulee tiedottaa tämän terveytietojen käytöstä?
Mikäli vastasit kyllä, tule vierailemaan Tampereen messukeskukseen Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivillä 27.-29.5. Proshade ja DataLit ovat messuilla yhteisellä paikalla keskustelemassa merkityksellisestä ja vastuullisesta terveystietojen keräämisestä ja käytöstä. Tervetuloa!
Aika ja paikka:  27.-29.5.2024, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Osoite: Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere
Lue lisää aiheesta lisää yhteisestä blogistamme.

 

Tutustu hankkeisiin: 

Datalukutaito ja vastuullinen päätöksenteko (DataLit).
DataLit kehittää ymmärrettäviä ja luotettavia käytäntöjä sekä työkaluja suomalaisen sosiaali-, terveys- ja hyvinvointidatan hyödyntämiseen. Projekti edistää kansalaisten ja päätöksentekijöiden datalukutaitoa.
Lisätietoa osoitteesta: https://www.datalit.fi/
Tietoon pohjautuva jaettu päätöksenteko terveydenhuollossa (PROSHADE)
PROSHADE kehittää taloudellisen ja vaikuttavuustiedon sekä edistää potilaiden tuottaman tiedon käyttöä päätöksenteossa. Projekti tutkii ja arvioi jaetun päätöksenteon käytäntöjä terveydenhuollon organisaatioissa ja potilaiden hoitopäätöksissä. Lisätietoa osoitteesta: https://www.proshade.fi/
Strategisen Tutkimuksen Neuvosto (STN) rahoittaa molempien hankkeiden tutkimusta. STN toimii Suomen Akatemian yhteydessä. Akatemia edistää korkealaatuista, vastuullista ja vaikuttavaa tutkimusta sekä sen hyödyntämistä yhteiskunnan parhaaksi. https://www.aka.fi/strateginen-tutkimus/